För er med elbil – ladda på din arbetsplats

Eftersom miljöpåverkan och klimatkrisen är något som blir mer och mer aktuellt är det många som väljer att byta till elbil. Elbil har sina fördelar, bland annat det faktum att du kan ladda bilen hemma med ett eget uttag. Många arbetsplatser har numera börjat införskaffa elbilsladdare och självklart är detta något du kan ta del av.

Du behöver också kontakta ett elbolag som kan hjälpa dig. Läs mer här för information om hur du installerar elbilsladdare på företaget eller hemma.

Gratis laddning på jobbet är en löneförmån och måste de betala skatt på. Hur olika arbetsplatser sköter detta kan variera. Men om din arbetsplats erbjuder laddstationer och du har en elbil, då är det något du borde undersöka vidare. Om du vill veta mer om hur skatteverket ser på elbilsladdning på arbetsplatsen och vilka regler som gäller, har de information om det.

Det är extremt smidigt att kunna ladda bilen medans du jobbar. Precis som att du har möjligheten att ladda mobilen, kan du ladda bilen, vilket resulterar i att du hela tiden kan köra runt med ett full laddat batteri. Något som verkligen underlättar i vardagen. Är ni ett åkeri kommer du givetvis förr eller senare att behöva installera laddare till eldrivna fordon.