Elcykel i stället för bil

Du tar bilen till jobbet som alla dagar och funderar inte mera på den saken. Men tänk om du skulle ta och fundera en stund. Det finns dock andra, mera hälsosamma sätt att ta dig till jobbet. Du kunde investera till exempel i en elcykel.

Varför just en elcykel?

Med en elcykel kan du med fördel trampa kortare och varför inte också lite längre sträckor. Då du trampar på pedalerna är motorn i gång, men genast då du slutar trampa stänger motorn av sig. Om du trampar snabbare än 25 km / h stänger motorn också av sig och du får själv trampa. Fast en elcykel hjälper till då du cyklar, är den ändå inte sämre än en vanlig cykel. Redan en halv timme på cykeln hjälper mot flera sjukdomar, som till exempel hjärt- och kärlsjukdomar, åldersdiabetes och därtill även stress.

Flera modeller att välja mellan

Det finns alltså även flera modeller på elcyklar, med olika prisklass. Det lönar sig dock inte att ta en för billig, för billigt och bra finns inte hos elcyklar. Olika varumärken på elcyklar är till exempel Scott, Trek, Nishiki eller Skeppshult. Kolla in utbudet på nätet och välj den modell du gillar bäst.