Däck och fälg till din ATV

Nya däck och fälgar är en av de allra bästa uppgraderingarna du kan göra på din ATV (All Terrain Vehicle). Att byta däck och fälgar ger din fyrhjuling ett nytt utseende och kan ge det ett lyft funktionsmässigt. De fyra hjulen ger en lite falsk bild av säkerheten men med bra däck får du bättre grepp. Om du dessutom går upp en storlek så får du en högre markfrigång på din fyrhjuling. Läs mer här om hur du kan byta dessa själv.

Kompletta däckpaket

Du kan bygga ett unikt däckpaket med däck och fälgar för ditt fordon. Vilken typ av däck som du ska välja beror delvis på vilken typ av körning som du gör mest. Kör du din fyrhjuling mest i skogen eller hemma på gården. Ett grovt däck där det är glest mellan klackarna är mindre skön på ett hårdare underlag. Klackarna gör dessutom mer skada på ett hårdare underlag.

ATV fälgar

Fälgar kommer i en mängd olika utseenden och mått. Om du väljer större fälgar så blir det utseendemässigt snyggare. Bredare fälgar ger ofta en bredare fyrhjuling eftersom de bygger utåt. Plåtfälgar är mer tåliga jämfört med aluminiumfälgar. Däremot är aluminiumfälgar den typ som mest lyfter utseendet på ditt fordon. De finns en rad olika utseende och färger.